top of page

Інновації у юридичній клінічній освіті

Консолідувати зусилля задля забезпечення широкого доступу клієнтів до якісної безоплатної правової допомоги, підвищення рівня  практичної підготовки  студентів-консультантів юридичної клініки в сфері надання правової допомоги та захисту прав людини, глибокого усвідомлення майбутніми правниками місії правничої професії. Це – мета укладеного, 28 квітня 2020 року, Меморандуму про співпрацю та партнерство між Регіональним центром з надання БВПД у Волинській області, Луцьким місцевим центром, юридичним факультетом СНУ імені Лесі Українки та юридичною клінікою «Ad Astra» СНУ імені Лесі Українки.



Сторони домовились створити належні умови для забезпечення права клієнтів на безоплатну правову допомогу, у тому числі, шляхом розроблення механізму взаємодії з питань перенаправлення один одному  клієнтів, які потребують правової допомоги, підвищувати практичну підготовку  студентів-консультантів юридичної  клініки  в сфері надання правової допомоги шляхом  впровадження наставництва адвокатів  над студентами-консультантами.


Серед напрямків співпраці – налагодження взаємодії в здійсненні організації та проведення спільного моніторингу звернень з надання правової допомоги, узагальнення практики надання правової допомоги на відповідність її існуючим стандартам, та вироблення спільних підходів і методів щодо її надання.


Також Сторони проводитимуть спільні заходи (конференції, семінари, круглі столи, зустрічі тощо), спрямовані на підвищення  кваліфікаційного рівня суб’єктів надання  безоплатної правово допомоги, які  залучаються до надання безоплатної правової допомоги,  правопросвітництва, розроблятимуть та реалізовуватимуть спільні проекти, спрямованих на підвищення практичної підготовки  студентів-консультантів юридичних клінік в різних сферах надання правової допомоги. Разом із тим, поширюватимуть актуальну правову інформацію на офіційних веб-сайтах та у соціальних мережах.

23 перегляди0 коментарів
bottom of page