top of page

У КАС ВС нагородили студента юридичного факультету ВНУ ім. Лесі Українки

29 червня 2021 року у Касаційному адміністративному суді у складі Верховного Суду вітали переможців творчого конкурсу серед студентів закладів вищої освіти України на краще есе (невеликі прозові твори) на тему «Захист прав здобувачів освіти в адміністративних судах».

У конкурсі, проведеному з нагоди відзначення Днів адміністративної юстиції України у 2021 році та з метою популяризації діяльності адміністративних судів серед студентської молоді, взяли участь 48 здобувачів вищої юридичної освіти з 30 закладів вищої освіти. Дипломами І, ІІ і ІІІ ступенів нагороджено 12 авторів творчих робіт, а подяками – три заклади вищої освіти за підготовку найсильніших конкурсантів.



Роботи оцінювала конкурсна комісія, до складу якої увійшли судді Верховного Суду в Касаційному адміністративному суді, керівники структурних підрозділів секретаріату і працівники секретаріату цього суду. До уваги бралася низка критеріїв, зокрема актуальність проблеми, наявність аналізу законодавства та судових рішень, оригінальність ідей і висловлених думок, креативність та юридична аргументація, грамотність і логічність викладення матеріалу, практична цінність. Для об’єктивного і безстороннього оцінювання есе надсилалися у зашифрованому вигляді.

Переможців конкурсу, які завітали до суду, привітали голова КАС ВС Михайло Смокович, судді цього суду – голова конкурсної комісії Семен Стеценко, голова апеляційної комісії Володимир Кравчук.

За результатами конкурсу дипломом ІІІ ступеня нагородили студента Назара Стельмаха (Волинський національний університет ім. Лесі Українки),

Студенти – переможці конкурсу, які стали гостями КАС ВС, відвідали судове засідання.

Вітаємо переможців і дякуємо усім учасникам за виявлений інтерес до діяльності адміністративних судів!

246 переглядів0 коментарів
bottom of page