top of page

Студенти слідкуватимуть за проявами мови ворожнечі в ЗМІ та соціальних мережах.

Оновлено: 18 груд. 2020 р.

28 студентів-консультантів юридичної клініки «Ad Astra» ВНУ імені Лесі Українки слідкуватимуть за проявами мови ворожнечі в ЗМІ та соціальних мережах.




Керівник юридичної клініки «Ad Astra» Волинського національного університету імені Лесі України, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної ради з прав людини у Волинській області Віталій Єлов провів робочу дистанційну зустріч із студентами-консультантами юридичної клініки «Ad Astra» Волинського національного університету імені Лесі України на якій було обговорено питання можливості проведення силами студентів юридичної клініки постійного моніторингу засобів масової інформації та соціальних мереж на предмет виявлення фактів поширення мови ворожнечі.


Характеризуючи цю проблему, Віталій Єлов зазначив, що «мова ворожнечі» - це некоректні негативні висловлювання на адресу етнічних, конфесійних чи певних соціальних груп як спільнот і на адресу конкретних людей як представників цих спільнот». Це можуть бути слова, фото чи зображення, які створюють або поглиблюють ворожнечу між групами в суспільств і чи окремими людьми. Він навів конкретні приклади мови ворожнечі, яка на жаль є досить поширеною в ЗМІ, що є викликом критичному мисленню та суспільній солідарності.


В зустрічі взяло участь 28 студентів-консультантів юридичної клініки.


В процесі зустрічі , студенти виявили неабияку зацікавленість в їх залученні до захисту прав людини в цій сфері.

69 переглядів0 коментарів
bottom of page