top of page

Просвітницькі заходи від юридичної клініки «Ad Astra»

19.03.2024 року керівник юридичної клініки «Ad Astra» ВНУ імені Лесі Українки, адвокат Віталій Єлов спільно із студентським координатором Дмитром Кривенком та студентом консультантом юридичної клініки Ростиславом Безнесюком провели просвітницькі заходи для учнів 11- ф та 11-т класів Луцького ліцею № 2.

        Віталій Єлов ознайомив учаників заходів із правами особи на необхідну оборону , тобто захищати своє життя і здоров'я, життя і здоров'я інших людей від протиправних посягань, а також із відповідальністю особи за перевищення меж необхідної оборони.



         Під час заходу учням був показаний мультиплікаційний серіал «Школа виживання для підлітків», завдяки якому була привернута увага присутніх до проблеми недостатньої обізнаності молоді щодо розуміння права захищати свої життя і здоров'я , а також життя і здоров'я інших людей та можливих юридичних наслідках вчинення протиправних дій.

       В інтерактивній формі учні набули нових знань та навичок вирішення кризових ситуацій без застосування насильства або його мінімізації у випадку агресивної поведінки щодо них інших оіб, що сприятиме усвідомленню сутності права на необхідну оборону та невідворотності покарання за порушення закону.

      В кінці заходу представники юридичної клінки «Ad Astra» ВНУ імені Лесі Українки розповіли учням про роботу юридичної клініки, як бази практики, а також про конкретні ситуації з приводу яких звертаються громадяни в юридичну клініку з метою надання правничої допомоги у відновленні їх порушених прав.

    Проект здійснено за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США

38 переглядів0 коментарів
bottom of page