top of page

Студент Борис Чайка став переможцем на  конкурсі есе Зимової школи для студентів-правників «Юридична професія під час та після війни» організованої УГС

Студент юридичного факультету ВНУ імені Лесі Українки Борис Чайка став переможцем на конкурсі есе Зимової школи для студентів-правників «Юридична професія під час та після війни»

13 квітня відбулося урочисте нагородження переможців і лауреатів конкурсу. Цю школу Українська Гельсінська спілка з прав людини організувала для молоді, зацікавленої у правозахисній діяльності.

350 студентів та студенток правничих спеціальностей впродовж трьох місяців заглиблювалися у тему міжнародного гуманітарного права.



Як підсумок Зимової школи студенти підготували есе: на розгляд журі надійшло 112 робіт. У своїх есе учасники поділилися своїм баченням щодо роботи правників в умовах війни, викликів юридичної професії, міжнародного гуманітарного права як механізму захисту в умовах збройного конфлікту та концепції перехідного правосуддя.



Після церемонії нагородження студенти та експерти УГСПЛ взяли участь у панельній дискусії «Дилеми воєнного та повоєнного часу: який вибір є правильним та як його зробити». Модерував дискусію Сергій Мовчан, керівник департаменту документування воєнних злочинів УГСПЛ.




70 переглядів0 коментарів
bottom of page