top of page

Стан, реалії та перспективи правового регулювання господарської діяльності в Україні

У рамках заходів, присвячених Дням науки у Волинському національному університеті імені Лесі Українки, 17 травня 2023 року на юридичному факультеті відбулися дебати на тему «Стан, реалії та перспективи правового регулювання господарської діяльності в Україні».


В процесі публічної дискусії обговорили зі здобувачами освіти наслідки повномасштабного вторгнення рф в Україну та їх вплив на діяльність вітчизняних суб’єктів господарювання, проаналізували можливі варіанти подальшого функціонування релокованих підприємств та розвитку малого підприємництва, налагодження порушених логістичних зв’язків в умовах воєнного стану, окреслили пріоритети воєнного та післявоєнного відновлення України.


Окрему увагу приділили наявним можливостям у сфері господарювання, які надає Україні статус країни-кандидата, й перспективи для національних суб’єктів господарювання при набутті державою повноцінного членства в Європейському Союзі.


Запрошений гість ‒ голова правління ГО «ЦЕНТР АСНДІ» Юрій Слабик поділився особистим досвідом роботи у сфері господарювання загалом та здійснення публічних закупівель зокрема, а також озвучив окремі рекомендації щодо працевлаштування і початку практичної професійної діяльності.



Дебати проводилися в рамках розширеного засідання студентської наукової проблемної групи «Актуальні питання організації та здійснення публічних закупівель і діяльності у сфері господарювання в Україні». Модераторами заходу були Андрій Духневич ‒ доктор юридичних наук, професор, завідувач, професор кафедри цивільно-правових дисциплін, Лариса Шевчук ‒ кандидат юридичних наук, доцент кафедри цивільно-правових дисциплін, Марія Сокол ‒ кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри цивільно-правових дисциплін.

90 переглядів0 коментарів
bottom of page