top of page

Презентація програми «Коло сили»

Програма «Коло сили» – це 12 зустрічей для дітей і дорослих, де в дружньому оточенні учасники освоюють техніки регуляції емоційних станів, покращують навички комунікації та безпечної поведінки у часи війни.

Задання програми:

–     адаптуватися до змін у житті, пов’язаних із війною, у тому числі з переміщенням у межах країни, тимчасовою розлукою з близькими, втратою членів родини;

–     налагодити/зберегти/покращити/відновити стосунки в родинах;

–     познайомити з техніками відновлення власних сил та визначити найбільш дієві з них.



Програма розроблена й впроваджується з 2022 року у відповідь на розв’язану росією війну фахівцями Українського фонду “Благополуччя дітей” за підтримки Evangelisches Werk für Diakonie und Entwicklung e.V. for Brot für die Welt (Німеччина).


Організатори запрошують на зустрічі в першу чергу членів родин військовослужбовців, які захищають нашу країну. Окремо будуть працювати групи для дорослих, для старших підлітків 14–18 років, для дітей віком 9–12 років.


Форми роботи: тренінгові заняття в окремих групах дорослих і дітей, але з  розглядом одних й тих же тем. 

Ключ до життєстійкості, тобто здатності долати виклики й попри все жити щасливо, у кожного свій – і ми допомагаємо його віднайти. На зустрічах мова йтиме про емоції, спілкування, цінності, гідність, любов, упередження, втрати у часи тривалої війни.


Зустрічі модерують фахові тренери та тренерки, серед яких шкільні психологи та соціальні педагоги, викладачі ВНУ імені Лесі Українки.

Програма «Коло сили» – це справжня спільнота, де учасники знаходять підтримку. Проведений в колі час збагачує емоційний досвід та допомагає краще зрозуміти почуття та стани як свої, так і інших людей. Формуючи коло СВОЇХ, програма створює мережу підтримки, яка залишається з учасниками  навіть після закінчення навчання.


З 2022 року учасниками програми у місті Луцьку вже стали понад 150 дітей і дорослих.


Адреса та час проведення тренінгових зустрічей за програмою «Коло сили».

м. Луцьк, вул. Винниченка, 30. Корпус В (біля погруддя Лесі Українки) факультет педагогічної освіти і соціальної роботи ВНУ ім. Лесі Українки.

Аудиторії 304, 306, 307 та 312 (третій поверх наліво від входу).

Початок : неділя 03 березня 2023 року об 11-00 годині. 


Координатор програми «Коло сили»: Петрович Валерій Степанович, доцент кафедри соціальної роботи та педагогіки вищої школи ВНУ ім. Лесі Українки

050 6056547 (Вайбер, Телеграм), petrovichv@ukr.net

26 переглядів0 коментарів
bottom of page