top of page

Онлайн воркшоп "Аспекти цифровізації нормопроєктування"

Оновлено: 21 квіт. 2023 р.

Онлайн воркшоп "Аспекти цифровізації нормопроєктування", що відбувся 5 квітня 2023, привернув увагу більше 200 теоретиків і практиків, які цікавляться даним напрямком розвитку нормотворчої діяльності. В заході взяли участь науково-педагогічні працівники (Демчук А.М., Фідря Ю.О., Юхимюк О.М., Кравчук В.М. та ін.) та здобувачі освіти (Дроздик А., Равлінко Т., Хмара П., Мельничук А., Лебедюк А. та ін.) юридичного факультету, які безпосередньо долучені до роботи Лабораторії юридичної техніки та проєктування. Одним із реалізовуваних Лабораторією завдань є участь у наукових заходах щодо питань юридичної техніки, зокрема, нормотворчої техніки.



Розвиток регулювання цифрових ринків в ЄС за допомогою класичних і нових інструментів конкурентного


Адже Закон про цифрові ринки (DMA) — це новаторський європейський закон, спрямований на те, щоб великі онлайн-платформи, які виступають посередниками між виробниками та споживачами, товарів та послуг, не зловживали своєю владою на ринку. Європейський Союз (ЄС) вважає, що суворе регулювання великих технологічних компаній, так званих сторожів цифрової економіки, призведе до більшої конкуренції та вибору, більших інновацій, кращої якості та нижчих цін. Але чи дійсно це буде так?



З особливим інтересом до онлайн зустрічі долучились науково-педагогічні працівники та здобувачі освіти (переважно магістерського освітнього рівня) юридичного факультету, які беруть участь в роботі Лабораторії юридичної техніки та проєктування. Розглянуті спікером питання становлять інтерес з точки зору юридичної техніки правотворчості та правозастосування на рівні Європейського Союзу в контексті євроінтеграційних прагнень України.

35 переглядів0 коментарів
bottom of page