top of page

ОГОЛОШЕННЯ НАБОРУ НА ВЕСНЯНИЙ СЕМЕСТР 2023 ДО IUFU

“Верховенство права та права людини: Старі виклики та нові можливості у часи війни та невизначеності” Центрально-Європейський університет за підтримки Інституту міжнародної освіти (США) оголошує прийом заявок на тематичний курс «Верховенство права та права людини: старі виклики та нові можливості у часи війни та невизначеності».


Курс «Верховенство права та права людини» є невід’ємною частиною проекту «Невидимий університет для України» (IUFU) і розроблений спеціально для українських студентівправників (молодших та старших курсів бакалаврату (BA), магістратури (MA) та аспірантів (PhD), котрі навчаються на освітніх програмах «Право» або «Міжнародне право», незалежно від того, проживають вони в Україні чи перебувають закордоном, навчання котрих зазнало негативного впливу від війни. Інститут міжнародної освіти (США) підтримує цей тематичний курс шляхом надання стипендії IIE Centennial Fellowship у 2022-2023 роках для задоволення потреб в отриманні безперервної вищої освіти переміщеним особам та біженцям.


Цей тематичний курс проводитиметься онлайн і доповнюватиметься очною Літньою школою у Будапешті у червні 2023 року. Також передбачено додаткові компоненти наставництва / менторства (англійською та українською мовами) для підготовки або продовження поточних дослідницьких проектів і розвитку гнучких навичок (академічна англійська, академічне письмо). Крім того, IUFU пропонує Майстер-клас для магістрантів та аспірантів щодо входження у світову академічну спільноту (Александра Вакру, Центр Девіса, Гарвардський університет).


Структура тематичного курсу: курс «Верховенство права та права людини» складатиметься із 12 сесій (100 хвилин, що прирівнюється до 4 кредитів ЄКТС) і охоплюватиме доктринальні та прикладні питання верховенства права та прав людини в сучасних умовах невизначеності у світі та війни, що триває в Україні.

Курс викладатиметься англійською мовою один раз на тиждень у другій половині дня.

Очікується, що студенти володітимуть англійською мовою на рівні, остатньому для активної участі в заняттях. У тих випадках, коли студенти не матимуть змоги взяти участь в онлайнзанятті з непердбачуваних та незалежних від них обставин, їм надаватиметься доступ для перегляду записаних онлайн-занять.


Студенти також можуть обирати для навчання в IUFU основний курс "Переосмислення українських студій у глобальному контексті» (Остап Середа, Володимир Петрович, Балаж Тренченій), а також інші тематичні курси (не більше 2), які пропонує проект IUFU у весняному семестрі 2023 року.


Часові рамки: передбачувана тривалість курсу у весняному семестрі – з 13 лютого по 26 травня 2023 року. Найбільш вмотивовані та успішні учасники отримають можливість взяти участь у літній школі на базі кампусу Центрально-Європейського Університету у місті Будапешт у червні 2023 року.


Наставництво / Менторство: передбачає особисті зустрічі та навчання у малих групах для обговорення занять тематичного курсу, а також для допомоги студентам у підготовці та завершенні дослідницьких проектів. Воно стартуватиме на початку березня і проводитиметься досвідченими інструкторами. Участь у наставницьких / менторських заняттях є обов’язковою

для тих студентів, котрі отримають дослідницькі стипендії.


Розвиток гнучких навичок: англійська для соціальних / гуманітарних наук (пропонується на базовому / просунутому рівнях); академічне письмо англійською мовою.


Передбачуваний склад викладачів: Тематичний курс викладатимуть відомі зарубіжні та українські вчені-юристи та практики.


Хто має право брати участь? Будь-який студент/ка, які навчалися на освітньому рівні бакалавра, магістра або доктора філософії за програмами право або міжнародне право в українському закладі вищої освіти у 2021-22 навчальному році або розпочали навчання за цими програмами у 2022 році. Участь у програмі повністю безкоштовна.


Як податися?

Заявка повинна включати:

- короткий (до 1 сторінки) мотиваційний лист, що пояснюватиме:

• мотиви вступу до IUFU та очікування від цього тематичного курсу (ів);

• професійні та наукові зацікавлення заявника (наприклад, теми здійснених або продовжуваних наукових досліджень та проектів тощо);

• точна вказівка на вибір тематичного курсу «Верховенство права та права людини»;

- та коротке резюме (CV) з інформацією про:

• прізвище та ім'я українською мовою та англійською мовою у версії закордонного паспорта;

• електронну адресу;

• поточне місцезнаходження;

• поточну програму навчання у закладі вищої освіти з права або міжнародного права, попередню освіту;

• залучення до громадської діяльності / волонтерства, якщо таке було;

• рівень володіння англійською мовою.


ЗАЯВКУ можна подавати англійською або українською мовами на електронну адресу: iufu@ceu.edu


Кінцевий термін подачі заявок: 5 лютого 2023 року, 24:00 CET


З питаннями щодо заявки звертайтеся до студентських координаторів IUFU:

Євген Ящук, студент магістратури CEU з історії, Yashchuk_Yevhen@student.ceu.edu

Наталія Шулякова, запрошена студентка бакалаврату CEU / студентка BA, Єльський університет, Shuliakova_Nataliia@student.ceu.edu


Для отримання додаткової інформації див: https://www.ceu.edu/non-degree/Invisible-University


Rule of Law_UKR_iufu_call_for_applications_2023_spring
.pdf
Download PDF • 362KB

Rule of Law_ENG_iufu_call_for_applications_2023_spring
.pdf
Download PDF • 276KB


124 перегляди0 коментарів
bottom of page