top of page

Відбулася щотижнева зустріч студентів-консультантів юридичної клініки «Ad Astra»

В юридичній клініці «Ad Astra» відбулася чергова щотижнева зустріч студентів-консультантів юридичної клініки з керівником юридичної клініки, регіональним координатором Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Віталієм Єловим.


Він презентував студентам-консультантам спеціальну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо додержання прав осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України за період з 24 лютого 2022 року по 31 жовтня 2022 року та зупинився на найхарактерніших порушеннях прав людини, висвітлених в доповіді, а також акцентував увагу на тих рекомендаціях, які були надані Омбудсманом Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України та Міністерству освіти України.

Віталій Єлов також розповів студентам-консультантам про проблемні питання переселенців на Волині, які були ним виявлені в процесі виїзних прийомів в місця компактного проживання ВПО та шляхи їх вирішення.


У ході діалогу, який відбувся між керівником юридичної клініки та студентами-консультантами було обговорено нагальні питання надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам в Пункті з надання безоплатної правової допомоги та інформаційної підтримки ВПО , який з січня 2023 року діє на базі юридичної клініки «Ad Astra» ВНУ імені Лесі Українки.

Також було обговорено питання ходу моніторингу мови ворожнечі в інтернетвиданнях та ЗМІ, який здійснюється студентами-консультантами,питання термініврозгляду та опрацювання звернень клієнтів та підготовки ім консультацій .

108 переглядів0 коментарів
bottom of page