top of page

Новий виклик юридичного факультету: Integrity, Ethics and Anti-Corruption Education for Law Students

Демчук Антон та Гофман Юрій взяли участь у роботі фокус-групи на тему «Викладання доброчесності, етики та протидії корупції для студентів-правників в Україні» організованою дослідницькою групою з Університету Східної Англії (УЕА) у співпраці з Програмою USAID «Нове правосуддя».





Метою фокус-групи є отримання практичних порад щодо процесу викладання та змісту тренінгу із доброчесності, який буде (разом із Програмою USAID «Нове правосуддя») запропоновано пройти 150-ти студентам-правникам, у тому числі, і студентам Нашого факультету. Цей тренінг є складовою наукового дослідження щодо ефективності навчання із доброчесності для запобігання та протидії корупції.


Під час он-лайн фокус-групи було обговорено процес набору студентів до тренінгу та обговорено погляди на сучасний стан освіти з доброчесності та етики.


Модератором тренінгу була д-р Оана Боркан доцент кафедри економіки (спеціалізуюся на дослідженнях корупції) в Школі економіки Університету Східної Англії (УЕА), Великобританія.


Учасники фокус-групи з боку команди: Артем Шаіпов (Програма USAID «Нове правосуддя»), Нікіта Грабхер-Мейєр (Університет Східної Англії), Олександра Койдель (Вільний Університет Берліну).


Мета проєкту – розробити, провести та оцінити ефективність прикладного, актуального в українському контексті та інтерактивного тренінгу з доброчесності, етики та протидії корупції, який можна було би легко адаптувати до викладання в українських закладах вищої юридичної освіти. Тренінг-прототип, складатиметься із серії лекцій та практикумів (загалом 12 годин онлайн-сесій). Він буде проводитися українською мовою дослідницею корупції, Олександрою Койдель (координатор тренінгу), та досвідченими викладачами юридичної етики з України, проф. Наталією Гуторовою та канд. ю. наук Олегом Герасимчуком, з залученням декількох провідних діячів з питань доброчесності та боротьби з корупцією. Ми плануємо запросити до участі студентів із 17 закладів вищої юридичної освіти в тому числі і з юридичного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки, які попередньо зацікавились тренінгом. Навчання проводитиметься з 10 травня по 28 травня 2021 року.


По завершенні тренінгу студенти отримають Сертифікат про участь від УЄА та Програми USAID «Нове правосуддя». Студенти також матимуть можливість взяти участь у дослідженні з можливістю отримати деякі подарунки в якості подяки за їхній час (наприклад, заповнення опитувальника).


73 перегляди0 коментарів
bottom of page