top of page

Зустріч представників ГО «Територія життя – Україна» та юридичної клініки «Ad Astra»

Керівник юридичної клініки «Ad Astra» ВНУ імені Лесі Українки Віталій Єлов

( він же регіональний координатор Уповноваженого ВРУ з прав людини) провів робочу зустріч з представниками Громадської організації «Територія життя – Україна» Артемом Бєлих та Василем Мотовиловим.

Артем Бєлих розповів, що керована ним громадська організація в зв’язку із агресією РФ, передислокувалась із м. Харкова у Волинську область . ЇЇ метою та завданнями є реабілітація постраждалих осіб від воєнних дій, а також – реабілітація залежних осіб. На сьогодні організація має свої відділення в м.Луцьку та м.Ківерці в яких на даний час проходять реабілітацію 30 осіб.

Виникають питання необхідності розширення діяльності організації, оскільки попит на послуги з реабілітації перевищує можливості організації. Є потреба в збільшенні кількості відділень , в оренді нових приміщень та отриманні правової допомоги.



В свою чергу, Віталій Єлов проінформував представників організації про функції та завдання Представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області в сфері дотримання прав людини, а також про діяльність юридичної клініки «Ad Astra» ВНУ імені Лесі Українки, на базі якої сьогодні діє пункт з надання безоплатної правової допомоги та інформаційної підтримки внутрішньо переміщених осіб, де правову допомогу та підтримку можуть отримати ВПО, волонтери, волонтерські неприбуткові організації, благодійні організації тощо.

На завершення зустрічі сторони домовились про подальші зустрічі та співпрацю.

25 переглядів0 коментарів
bottom of page