top of page

Ерік Путціг гостьовий лектор юридичного факультету

На засіданні вченої ради Університету перед присутніми виступив лектор-волонтер зі США Ерік Джеймс Грем Путціг, який упродовж чотирьох місяців читатиме лекції для студентів юридичного факультету. Гість – спеціаліст із упровадження демократії в країнах, які перебувають у стані війни. Він побував у Камбоджі, Іраку, Індонезії, Йорданії, Афганістані.

Ерік Путціг розповів про демократію, її становлення в США і зазначив, що у кожної країна повинна боротись за демократію. На думку лектора з Нью-Джерсі, результат війни в Україні визначить майбутнє демократії всього світу. Один шлях – Україна виграє і демократія зміцніє. У разі іншого розвитку подій демократія слабшатиме і є ймовірність, що вона помре у цілому світі. Приклад цього – Іран, КНДР, Росія, Китай.

Також містер Путціг висловив сподівання, що Україна переможе у російсько-українській війні, але тоді теж потрібно буде боротися.

«Коли ви переможете, то будете змушені щодня боротися за свою демократію. Я займаюся цим 30 років і я втомився, але маю наснагу і робитиму це до кінця життя»,

– підсумував Ерік Джеймс Грем Путціг.




Анатолій Васильович подякував лекторові, а також керівництву США за підтримку України та віру в неї: «Ми прекрасно розуміємо, що без цієї підтримки, без допомоги США та Європи нам буде важко перемогти, тому разом, спільними зусиллями ми боротимемося і здобудемо перемогу».



38 переглядів0 коментарів
bottom of page