top of page

Декан юридичного факультету взяв участь в обговоренні "Інституційне розмежування підготовки фахівців з права та охорони правопрядку"

Попри триваючу повномасштабну війну Росії проти України, питання реформування юридичної освіти не втрачає актуальності. 8 листопада 2023 року Європейська комісія опублікувала Звіт стосовно можливості розпочати переговори про вступ України до Європейського Союзу, де наголошується на необхідності реформи «для забезпечення сталості зусиль зі зміцнення верховенства права».



31 січня 2024 року посли G7 опублікували «Пріоритети для України на 2024 рік». У документі, серед іншого, є рекомендація «здійснити реформу юридичної освіти та провести чітке інституційне розмежування юридичної освіти та освіти охоронців правопорядку».



Як реакція на вказані кроки міжнародної спільноти, Комітетом Верховної Ради України з питань правової політики було створено робочу групу з питань реформування юридичної освіти. Тому, метою зустрічі стане сприяння пошуку найкращої конфігурації інституційного розмежування підготовки фахівців для правничої професії та підготовки фахівців з охорони правопорядку.


В експертному обоговоренні взяв участь декан юридичного факультету Демчук Антон, під час зустрічі  з експертами та представниками закладів вищої освіти,  підпорядкованих МВС, були обговорені чотири запитання, які стосуються етапів, строків та ресурсів, потрібних для інституційного розмежування підготовки кадрів для правничої професії та кадрів для органів охорони правопорядку, а також необхідних в зазначеному напрямку дій органів державної влади та інших стейкхолдерів.


19 переглядів0 коментарів
bottom of page