top of page

Активна громадянська позиція та демократичні зміни в пріорітеті Erasmus+

З річним бюджетом у 4,2 мільярда євро Erasmus+ збільшує свою підтримку інклюзії, активної громадянської позиції та демократичної участі, а також зелених і цифрових перетворень у ЄС та на міжнародному рівні.

Оскільки однією з основних функцій Erasmus+ є мобільність, наступного року програма продовжуватиме підтримувати студентів вищих навчальних закладів і молодих людей у програмах неформального навчання, викладачів та персонал. З 2023 року програма включатиме нову дію для підтримки спортивних тренерів через їхню участь у проєктах мобільності, розширення можливостей для міжєвропейської співпраці та навчання безпосередньо для місцевих масових спортивних організацій та їх персоналу.

Програма відповідатиме викликам, з якими ми очікуємо зіткнутися у 2023 році, надаючи суттєву підтримку учням і освітянам, які тікають від війни в Україні, продовжуючи прагнути до більш інклюзивної програми та спираючись на спадщину Європейського року молоді.



Цей конкурс пропозицій охоплює наступні заходи Програми Erasmus+:

KA1 – Навчальна мобільність осіб: мобільність осіб у сферах освіти, навчання молоді, заходи для молоді, інклюзивні акції, віртуальні обміни у сфері вищої освіти та молоді, мобільність кадрів у сфері спорту.

KA2 – Співпраця між організаціями та установами: співробітництво, партнерство, центри професійної майстерності, альянси для інновацій, перспективні проєкти, розвиток потенціалу у сфері вищої освіти, професійно-технічної освіти та навчання, молоді та спорту, некомерційні європейські спортивні події.

KA3 – Підтримка розробки політики та співпраці: європейська молодь разом, Жан Моне у сфері вищої освіти, Жан Моне в інших сферах освіти та навчання.

Будь-яка державна чи приватна організація, яка працює у сфері освіти, навчання, молоді та спорту, може подати заявку на отримання фінансування в рамках програми Erasmus+. Крім того, групи молодих людей, які активно займаються молодіжною роботою, але не обов’язково в контексті молодіжної організації, можуть подати заявку на фінансування навчальної мобільності молоді та молодіжних працівників.

Детальна інформація про умови участі знаходиться у:

Посібнику з програми Erasmus+ 2023: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/erasmus-programme-guide

Керівництві до Програми: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/erasmus-programme-guide

11 переглядів0 коментарів
bottom of page