top of page

Форум юридичних клінік України «Розвиток юридичного клінічного руху"

26 вересня цього року керівник юридичної клініки Волинського національного університету імені Лесі України Віталій Єлов, він же Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної ради з прав людини у Волинській області взяв участь у форумі юридичних клінік України «Розвиток юридичного клінічного руху та підвищення фінансової грамотності та обізнаності серед представників юридичних клінік», який проходив в м.Харкові на базі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.



В форумі взяли участь представники 7-ми юридичних клінік із різних регіонів України. Юридичну клініку «Ad Astra» ВНУ імені Лесі Українки на форумі також представили студенти 4-го курсу Сосинець Яна та Лукашук Вікторія.

Предметом обговорення форуму стали питання потенціалу юридичних клінік у сфері захисту прав споживачів фінансових послуг, споживчого кредитування, питання етичних норм в роботі юридичних клінік, інноваційної моделі юридичної клінічної освіти та інші.

Віталій Єлов виступив перед учасниками форуму в онлайнрежимі на тему: «Розпізнавання дискримінації: поняття, форми, відповідальність». В його презентації йшлося про витоки європейського антидискримінаційного права, а також про заборону дискримінації , яка встановлена статтею 24 Конституції України, Законом України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні» та іншими нормативними актами.

Він розкрив сутність форм дискримінації, якими є: пряма дискримінація, непряма дискримінація, підбурювання до дискримінації, утиск , відмова в розумному пристосуванні, а також навів приклади практики Європейського суду з прав людини, судів України та практики діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з протидії дискримінації.

Під час форуму учасники поспілкувалися між собою , познайомилися з особливостями роботи кожної клініки та з перших уст почули про цікаві кейси і найоригінальніші шляхи їх вирішення.

19 переглядів0 коментарів
bottom of page