top of page

Семінар на тему «Новели правового регулювання публічних закупівель в Україні: актуальні питання»


У рамках роботи студентської наукової проблемної групи «Актуальні питання організації та здійснення публічних закупівель в Україні» (керівник ‒ Лариса Шевчук) 29 листопада 2019 року на юридичному факультеті Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбувся семінар на тему «Новели правового регулювання публічних закупівель в Україні: актуальні питання».

Учасниками заходу стали понад сімдесят осіб, серед яких ‒ представники закладів вищої освіти та органів місцевого самоврядування, управління ДСНС України у Волинській області, управління поліції охорони у Волинській області, Головного управління Національної поліції у Волинській області, прокуратури Волинської області, Волинського обласного центру зайнятості, Головного управління Пенсійного фонду України в Волинській області, інших установ, підприємств та організацій регіону.

Предметом обговорення стали питання прийняття та введення в дію з квітня 2020 року нової редакції Закону України «Про публічні закупівлі», актуальні роз’яснення Мінекономіки, судова та адміністративна практика, новели юридичної відповідальності за правопорушення в закупівельній сфері. Особливо жваві дискусії викликали проблеми закупівлі електричної енергії на 2020 рік: правові підстави та економічне обґрунтування вибору процедури, можливі ризики, а також варіанти їх мінімізації.

За результатами роботи семінару учасниками було сформульовано практичні поради й рекомендації для замовників і учасників при плануванні, організації та проведенні тендерів з урахуванням вимог нового законодавства у сфері закупівель.

65 переглядів0 коментарів
bottom of page