top of page

Олімпіада з консультування клієнтів 2021

Юридичні клініки з усієї України взяли участь у Національній Олімпіаді з консультування клієнтів 2021. Перемогу у змаганнях здобула юридична клініка Школи права Українського католицького університету, яка і представлятиме Україну на Міжнародних змаганнях з консультування клієнтів імені Льюїса М. Брауна та Фореста С. Мостена.

18 – 20 лютого у місті Острог Асоціація юридичних клінік України організувала чвертьфінальні, півфінальні та фінальні раунди Олімпіади з консультування клієнтів 2021. Конкурс зібрав талановитих студентів 11 юридичних клінік зі всієї України, які змагались за звання бути кращими у вирішенні практичних правових кейсів та консультування клієнтів.

Олімпіада з консультування – це унікальні змагання серед юридичних клінік України, які моделюють процес прийому клієнта в юридичному офісі за участі двох студентів-консультантів (учасників юридичної клініки), які діють як юристи (адвокати, юрисконсульти, юристи-практики) та клієнта, роль якого виконує запрошений актор.



“Олімпіада з консультування клієнтів – захід, який надихає на подальшу роботу і спонукає до розвитку. Щороку змагання об’єднують найкращих студентів-правників та найбільш мотивованих викладачів. Цей рік не виняток”, – наголошує Голова Асоціації юридичних клінік України Юлія Ломжець.

Традиційно, Олімпіада з консультування клієнтів відбулася на базі Національного університету “Острозька академія”. Тож з вітальним словом до учасників звернувся ректор університету Ігор Пасічник, який розповів про історію, місію та цінності навчального закладу, а також побажав успіху усім учасникам змагань.



Про унікальність цьогорічних змагань розповіла її координаторка – Марія Цип’ящук:

“Перш за все, змагання є унікальними по формату, адже немає інших подібних змагань. Змагання спрямовані на тренування soft skills і на тренування спілкування з клієнтом. Також цього року ми експериментували з поєднанням паралельних форматів Олімпіади у двох країнах: в Україні та Польщі. Тобто, синхронно в Польщі та Україні пройшли півфінальні та фінальні раунди. Зокрема, суддя з України оцінював польський фінал, а польський колега – судив фінальні раунди наших студентів. Окрім цього, ми провели класну активність, коли одночасно українські та польські студенти розбирали етично складні та дилемні ситуації”, – поділилась Марія Цип’ящук.

За перемогу в Олімпіаді змагалися студенти та студентки з 11 юридичних клінік 9 міст України:

Юридичний факультет Волинсього національного університету імені Лесі Українки представляли: Єлова Марія та Ковальчук Катерина



50 переглядів0 коментарів
bottom of page