top of page

Завершила роботу Літня школа Європейського парламентаризму

Оновлено: 8 серп. 2023 р.

На юридичному факультеті успішно завершила свою роботу І Літня школа європейського парламентаризму, яка функціонувала з 19 по 28 червня 2023 року. Метою заходу стало представлення цільовій аудиторії основних тенденцій функціонування європейського парламентаризму (в тому числі українського) з урахуванням сучасних викликів.



Спікерами заходу виступили: народні депутати України І.М. Констанкевич (представник України в ПАРЄ) та В.В. Рубльов; Голова литовської делегації у ПАРЄ Емануеліс Зінгеріс та депутат польського Сейму Адам Шлапка; вчений секретар Науково-консультативної ради при Голові ВРУ, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України В.Л. Федоренко; заступник Керівника Апарату ВРУ, доктор юридичних наук, професор А.О. Янчук; доктор юридичних наук, професор кафедри конституційного, адміністративного та міжнародного права ВНУ імені Лесі Українки В.М. Кравчук; доктор хабілітовани, професор, завідувач кафедри конституційного права Університету імені Адама Міцкевича в Познані Вітольд Пловєц (Республіка Польща).


Доповіді спікерів були орієнтовані на досвід країн Центральної Європи та України, з можливістю вивчення аналогічного досвіду інших країн європейського континенту в перспективі. Представлені теми та матеріали були надзвичайно цікавими, змістовними та водночас контроверсійними, що сприяло активній дискусії та жвавому обговоренню.


Загалом, заходи Літньої школи викликали інтерес понад 100 учасників, серед яких науково-педагогічні працівники та здобувачі освіти юридичного факультету. Кожен з них отримає сертифікат про підвищення кваліфікації.


81 перегляд0 коментарів
bottom of page