top of page

Депутатські звернення та депутатські запити: мистецтво підготовки

Оновлено: 8 серп. 2023 р.

10 квітня 2023 року на юридичному факультеті на базі Лабораторії юридичної техніки та проєктування був проведений майстер-клас «Депутатські звернення та депутатські запити: мистецтво підготовки». Спікеркою заходу виступила випускниця юридичного факультету ВНУ імені Лесі Українки Анастасія Шишко – помічник-консультант народного депутата України І. Констанкевич.

Маючи значний досвід у підготовці депутатських звернень та запитів, спікерка розповіла про особливості таких документів, навела низку цікавих прикладів із власної практики, звернула увагу на хибні депутатські звернення, а також поділилася враженнями від візиту до Сейму Литви та висвітлила деталі регламентації порядку звернення депутатів із запитами у литовському законодавстві.

До участі у науково-практичному заході долучилися як науково-педагогічні працівники юридичного факультету (проф. Кравчук В.М., доц. Юхимюк О.М., доц. Фідря Ю.О.), так і здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти, які також беруть активну участь у роботі Лабораторії (Колесніченко Н., Лукановська Т., Кобернюк Н., Одіон І., Лавренчук З., Крикавський Т., Войтович В., Семешко С., Стецюк О., Моргун Б., Форманюк А. та ін.).



З метою поглиблення власних теоретичних знань здобувачі освіти цікавилися ефективністю та дієвістю депутатських звернень та запитів, у тому числі під час воєнного стану, сферами суспільного життя, яких найчастіше стосуються такі документи, а також способами подолання труднощів, які виникають під час підготовки депутатських звернень та запитів.


Презентація 10.04. магістри
.pdf
Завантажити PDF • 3.34MB



108 переглядів0 коментарів
bottom of page