top of page

Відкриття лабораторії медіації та відновного правосуддя

Оновлено: 24 груд. 2021 р.

На відкриття лабораторії завітали заступник міського голови Ірина Чебелюк, начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, а також представники Волинського національного університету імені Лесі Українки, керівник апарату Волинського апеляційного суду Оксана Підгайна, а також діючі медіатори, ректор Університету Анатолій Цьось, проректори та представники від педагогічного факультету і факультету психології .



Лабораторія працюватиме за трьома основними напрямками: науковим, що об’єднає викладачів різних факультетів задля дослідження проблематики вирішення спорів способом, альтернативним судовому процесу; навчальним (лабораторія складається з двох приміщень — кімнати для переговорів та навчальної аудиторії для студентів); а також практичним втіленням медіації.

«Надзвичайно приємно, що наша громада в числі перших запроваджує послуги медіації для її мешканців. У людських взаєминах часто відбуваються складні процеси, і найбільш гостро із цим ми зіштовхнулися у проблемних сімейних стосунках. При виконавчому комітеті діє комісія з прав захисту дітей, і неодноразово на цих комісіях необхідно й самим застосовувати медіаційні практики задля коректної розмови з батьками. Окрім того, часто виникає необхідність у медіації під час надання соціальних послуг мешканцям громади. Гордимося, що спільно з вами започаткували цей проєкт», - звернулася до присутніх заступник міського голови Ірина Чебелюк.

Варто зазначити, що відкриття Лабораторії відбулось в рамках реалізації нещодавно підписаного Меморандуму про співпрацю та партнерство між Управлінням соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради, ГО “Волинський центр медіації” та Волинським національним університетом імені Лесі Українки.

«Найбільш приємно у цій ситуації, що ми всі не байдужі, і кожен на своєму місці», – каже Анатолій Цьось.
36 переглядів0 коментарів
bottom of page