top of page
Фото автораЮридичний Факультет

У Волинській області лише на юридичному факультеті ВНУ імені Лесі Ураїнки викладається дисципліна "Антикорупція та доброчесність", як пілотний проєкт від НАЗК

“Прозорі університети”: Офіс доброчесності НАЗК презентував проєкт для студентів юридичного факультету

У заході взяли участь заступник голови НАЗК Микола Корнелюк, експертка Офісу доброчесності Вікторія Скоробагата, проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик, студенти та викладачі юридичного факультету й декан Антон Демчук.



Формування суспільства, яке не толерує корупцію – клопіткий та довготривалий процес, який вимагає не тільки поширення антикорупційних практик серед дорослого населення, але й промоції доброчесної поведінки серед молоді. Офіс доброчесності НАЗК прагне сформувати нульову толерантність до корупції у нового покоління.


В межах проєкту "Прозорі університети" представники НАЗК відвідали Волинський національний університет імені Лесі Українки.

Це один із 10 пілотних закладів вищої освіти (ЗВО), які апробували дисципліну "Антикорупція та доброчесність".

Заступник Голови НАЗК Микола Корнелюк зустрівся зі студентами юридичного факультету. Учасники зустрічі, які раніше пройшли профільний курс, отримали можливість дізнатися більше про органи, які відповідають в Україні за боротьбу з корупцією, їхні повноваження та відмінності, навчились розпізнавати корупційні діяння, уникати дій, пов’язаних з корупцією. Також студенти отримали додаткові антикорупційні інструменти та ресурси, які можна використовувати для підвищення обізнаності в темі антикорупції.


Довідково. У 2023 році Офіс доброчесності запустив пілотний проєкт з викладання в університетах дисципліни "Антикорупція та доброчесність". Всього було подано 59 заявок, для участі в проєкті відібрано 10.


З Волинської області був відібраний лише Волинський національний університет ім. Лесі Українки. 60 студентів цього університету (а це максимально можлива кількість для вибіркової дисципліни) забронювали місця протягом півдня.

Станом на червень 2024 року у Волинській області ВНУ ім. Лесі Українки - єдиний, де викладається дисципліна "Антикорупція та доброчесність".



Всього у 2023 році курс пройшли понад 900 студентів, з них 87% оцінили його на найвищий бал. В 2024 році на набір подалися вже 150 ЗВО, з яких було обрано 50. Всі пілотні ЗВО висловили бажання викладати дисципліну і надалі.

45 переглядів3 коментарі

3件のコメント


Saskko orell
Saskko orell
9月01日

Для моего бизнеса – только https://ziko.com.ua/ru/ У меня маленькое производство, и вода играет ключевую роль в процессе. Долго искал компанию, которая сможет установить систему очистки, чтобы обеспечить стабильное качество воды. Обратился в Зико по совету коллег, и остался более чем доволен. Всё сделали быстро и без задержек, а результат – просто супер. Теперь вода отвечает всем требованиям, что важно для моего продукта. Рекомендую всем, кто ценит качество.

編集済み
いいね!

Gerborua
7月13日

Добрый день, уважаемые форумчане!

Хочу поделиться своими впечатлениями о модульной мебели от производителя, которую недавно приобрела на сайте https://gerborua.shop/ru. Я долго искала мебель, которая бы не только украшала мой интерьер, но и была функциональной и практичной. В итоге, мой выбор пал на продукцию компании Gerbor, и я ни разу не пожалела.

Модульная мебель от Gerbor отличается высоким качеством материалов и продуманным дизайном. Это не просто набор предметов интерьера, а целая система, позволяющая создавать уникальные композиции, идеально подходящие под любой стиль и размер помещения. Удобство модульной мебели заключается в том, что ее можно легко адаптировать под свои нужды, изменяя конфигурацию в зависимости от ситуации.

Отдельно хочется отметить широкий ассортимент. На сайте представлено множество коллекций, каждая из которых обладает своим неповторимым стилем…

いいね!

lekor adams
lekor adams
7月06日

Це нововведення спрямоване на формування у студентів глибокого розуміння принципів прозорості та етики у правовій сфері. Ініціатива є важливим кроком у боротьбі з корупцією на всіх рівнях. У той час, як в Ужгороді компанії, які займаються будівництвом, активно шукають можливості купити пісок ужгород для своїх проектів, студенти Волині отримують унікальні знання для майбутньої кар'єри. Такий підхід забезпечує якісну підготовку майбутніх правників і сприяє створенню чесного суспільства.

いいね!
bottom of page