top of page

Особливості проведення підсумкового контролю у формі комп’ютерного тестування на зимовій сесії 20/21


Шановні студенти! Підсумковий контроль у вигляді комп’ютерного тестування буде проведений on-line через мережу Інтернет.

Ви маєте можливість пройти пробне тестування за посиланням http://194.44.187.61/opentest/. Після переходу за посиланням потрібно обрати факультет/інститут, групу, студента (будь-якого), потрібний тест, пароль – 1. Результати пробного тестування НЕ ЗАРАХОВУЮТЬСЯ, як результат відповідного іспиту. Пробне тестування призначене лише для ознайомлення з системою тестування.

Порядок та особливості проведення комп’ютерного тестування:

  • у зазначений час, згідно розкладу, студент повинен підключитися до системи тестування за посиланням http://194.44.187.55/isp/ та пройти ідентифікацію (обрати факультет/інститут, групу, своє прізвище, ім’я, по батькові, потрібний предмет* та ввести пароль**);

  • після відповіді на запитання тесту, потрібно обов’язково натискати кнопку «Відповісти»;

  • не використовуйте для переходу кнопки «Назад» та «Вперед» браузера;

  • не робіть кліків мишею поза межами вікна системи тестування;

  • система може перервати сеанс користувача у разі його тривалої неактивності. При повторному вході в систему студент зможе продовжити перерваний тест з того моменту, на якому він закінчив роботу. Всі відповіді будуть збережені;

  • пройти тестування;

  • коректно завершити тестування (обов’язково натиснути «Завершити тестування») після чого студент зможе побачити свої результати. У випадку некоректного завершення, тестування вважається не пройденим з вини студента і не зараховується;

  • доступ до тестів для конкретної групи студентів буде відкритий протягом 2 год. від часу, зазначеного у розкладі;

  • сеанс тестування (з моменту входу та ідентифікації студента) триває 40 хв;

  • для проходження тестування студенту надається лише одна спроба.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ: подвійний клік на гіперпосиланнях, використання кнопки «НАЗАД» браузера, користування браузером Yandex.

У випадку виникнення ПОМИЛКИ АВТОРИЗАЦІЇ при проходженні тесту виконайте дії з повідомлення в тому ж вікні, а саме: «Повторіть запуск тесту. Усі Ваші відповіді збережені».

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Дуже рідко, але бувають випадки, коли встановлені сторонні розширення у браузерах (наприклад, такі, що працюють через VPN або з автозаповненням форм), чи встановлене програмне забезпечення, що може впливати на роботу браузерів. В цьому випадку Ваші відповіді можуть не відправлятися з Вашого комп’ютера. Відключіть всі VPN та інші розширення браузера!

ДЛЯ УСУНЕННЯ ТАКИХ ПРОБЛЕМ РЕКОМЕНДУЄМО ЗАЗДАЛЕГІДЬ ВСТАНОВИТИ ТА ВИКОРИСТОВУВАТИ ПРИ ТЕСТУВАННІ БРАУЗЕР INTERNET EXPLORER (MICROSOFT EDGE).

Якщо у завданні потрібно ввести відповідь з клавіатури і у відповіді присутній апостроф – НЕ ПИШІТЬ АПОСТРОФ! Вводьте слово без апострофа, якщо всі інші символи написані вірно – відповідь буде правильна. Інакше виникне помилка, яка перешкодить Вам продовжити тестування.

У випадку розірвання сеансу тестування з технічних причин, що не залежать від студента, студент має право на повторне проходження тестування. Для цього потрібно зробити знімок екрану в момент виникнення проблеми (з повідомленням системи тестування про помилку) та надіслати лист з темою повідомлення: «тестування не пройдене» на адресу відділу технічних засобів навчання «Центр інноваційних технологій та комп’ютерного тестування» sit@vnu.edu.ua впродовж 24 год після завершення заліку/іспиту з наступним текстом:

  • назва факультету/інституту;

  • назва групи;

  • прізвище, ім’я, по батькові студента;

  • дійсний номер телефону для зв’язку;

  • короткий опис проблеми, що завадила проходженню тестування;

  • обов’язково прикріпити знімок екрану в момент виникнення проблеми (з повідомленням системи тестування про помилку).

Працівниками відділу технічних засобів навчання «Центр інноваційних технологій та комп’ютерного тестування» будуть розглянуті такі звернення та, у випадку підтвердження проблеми розірвання зв’язку за незалежними від студента обставинами, таким студентам буде додатково надана можливість проходження тестування. На поштову адресу, з якої отриманий лист, буде надіслано інформацію про час проходження тестування та пароль.

Детальний порядок роботи у системі тестування описано в http://cit.vnu.edu.ua/wp-content/uploads/2014/05/OPENTEST-Instrukcija-studentu.pdf

*Залежно від курсу та групи, для проходження тестування система OpenTest може пропонувати кілька дисциплін. Потрібно обрати ту, яку треба складати в даний день за розкладом.

**Пароль буде надісланий в деканат факультету/інституту за день до здачі заліку/іспиту.

223 перегляди0 коментарів
bottom of page